DHN157

December 2017

De koude wintermaanden staan weer voor de deur, goed moment om samen met Dolls House Nederland lekker te gaan hobbyen met een warme chocomelk. In dit nummer leest u alles over het maken van sneeuw en ijzel. Toos Halm laat zien hoe u pindakaaskastjes voor vogeltjes maakt en voederkastjes voor de eekhoorn. Zij legt uit hoe u alles, inclusief tuinmeubels kunt voorzien van sneeuw en ijspegels. Ellen Warner breide een trui met ijssterren en Lia Hoogenhout breide en haakte warme mutsen, sjaals en wanten. Joke de Vries borduurde sneeuwpoppen en Fred den Boer start een miniserie: de babykamer. Dit en nog veel meer.

Een perfecte kerstsfeer maakt u zelf
Rood, groen en wit zijn voor de meeste mensen de ultieme kerstkleuren. Bij het zien van deze kleuren denk je al aan kerst. Staat er ook nog ergens een tak hulst of een kerstman bij, dan kan het niet missen. Ik laat u zien dat met deze gegevens elk miniatuur een kerstminiatuur kan worden.
JACOMINE MINK

Winterscène
Sneeuw en ijzel in de warme woonkamer? Ja, dat kan in onze poppenhuiswereld. Wij kunnen met fantasie en vindingrijkheid bijna alles creëren, ook als het in het ´echt´ niet kan. Neem deze winterscène met sneeuw en ijzel. U tovert´met True Snow en Icy Sparkles een tuin met sneeuw en ijspegels. De vogeltjes en de eekhoorn doen zich te goed aan zaden en pindakaas.
TOOS HALM (sneeuw en ijzel), ELLEN WARNER (trui),
LIA HOOGENHOUT (dassen, sjaals en wanten), IRIGINALS (meubels), ARTOFMINI (slee), SILLY SISTERS (hekwerk)

Girafstoel
De wolvilttechniek is ideaal voor onze poppenhuishobby.
U wolvilt niet alleen knuffels en dieren, maar u kunt de techniek ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een stoeltje. Natuurlijk wel in de vorm van een dier, zoals deze girafstoel.
NATASJA WOORD, ANKINAKI (popje)

Uitknippagina

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

Victoria Morozova
‘De schaakspelers’ is een van de favoriete projecten van Victoria Morozova uit Rusland. De kamer is een kopie van een schilderij van de Nederlandse schilder Cornelis de Man ‘de schakers’. Victoria kreeg de opdracht van het miniatuurmuseum in Praag. Ze werkte voor dit project samen met verschillende kunstenaars. Zoals Natalia Frank die het tapijt ontworpen en geborduurd heeft en haar moeder, Lyubov Morozova, die de twee poppen maakte.
JANNA HENDRIKS

vergootglas