DHN152

Juli 2017

De vakantieperiode breekt aan en Jacomine Mink geeft u tips en adviezen wat u zoal mee kunt nemen om toch bezig te blijven met uw favoriete hobby. Annemarie Hovenga breide een serie van zes Beatrix Potter figuurtjes. In dit nummer komen Bejamin Bunny, moeder Konijn en zusje Konijn aan bod. Elles Leenders toverde een goedkope kinderwagen om tot een luxe exemplaar. Joke de Vries borduurde drie kinderliedjes, Bert Aarts maakte een echt werkend theater en Saskia Maas kleedde een visser aan. Dit en nog veel meer.

Het mosselvissertje
Deze mosselvisser is tevreden met de goed gevulde zak mosselen. Hij heeft het drooggehouden door zijn geplastificeerde broek. U kunt de mosselvisser heel goed combineren in een kleine scène met schelpjes die u tijdens uw vakantie gevonden hebt op het strand.
SASKIA MAAS

Wandelwagen
Een zwarte, saaie wandelwagen tovert u heel gemakkelijk
om tot een pronkstuk. Natuurlijk kunt u hem alleen schilderen maar door ook papierkant te gebruiken, krijgt u een heel speciaal effect. Voor nog geen tien euro, inclusief wandel-wagen, maakt u zelf de wandelwagen van uw dromen.
ELLES LEENDERS, TRUUS KOBES (popjes)

De familie van Peter Rabbit
Beatrix Potter is wereldberoemd geworden met haar verhaaltjes over Peter Rabbit en zijn familie. Ze zijn in de loop van de tijd gemaakt van porselein en allerlei andere materialen. De tekeningen ver- schenen op serviesgoed en linnengoed. En dat alles ook in miniatuur. Annemarie Hovenga heeft na heel wat gepuzzel miniatuur breipatronen van Peter en zijn familie gemaakt. In dit nummer geeft zij de patronen van moeder en zusje Konijn en Benjamin Bunny. In het volgende nummer van DHN vindt u de patronen van Peter, Jemima en de Piglings.
ANNEMARIE HOVENGA, TRUUS KOBES (popje)

Uitknippagina

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

 

 

 

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

Hermann Straeten
Van hout, amber en zilver
Al maakt hij al meer dan veertig jaar deel uit van de top van de miniaturen- wereld, Hermann Straeten uit het Duitse Geldern, is nog altijd net zo enthousiast als in het begin.
Hij begon met het maken van meu- bels, muziekinstrumenten en klokken, maar heeft zich opgewerkt tot een van de beste draaiers van o.a. hout, kunsthars, marmer, en been.
Op deze pagina’s ziet u zijn nieuwste miniaturen.
JANNA HENDRIKS

Hermann Straeten

Hermann Straeten

vergootglas