DHN159

Januari 2018

De winter is weer bijna voorbij, dus laat de lente maar komen. Voor het eerste nummer van 2018 maakte CARLA ZANDVLIET insectenhotels voor de tuin. WILL WERSON wickerde een schitterende bokkenwagen en ARIAN BOOM laat zien hoe u van eiken-houten latjes een prachtige oude kast kunt maken. FRED DEN BOER maakte een babycommode en LIA HOOGENHOUT breide kleding voor de baby. JOKE DE VRIES borduurde een elegante Japanse dame en SASKIA MAAS ontwierp kleding voor een boer. Dit en nog veel meer.

Bokkenwagen
Deze schitterende bokkenwagen is gewickerd van wasdraad en daarna gebeitst. Het is geen gemakkelijke klus om deze wagen te maken, maar wie de uitdaging aandurft en geduld heeft, wordt beloond met een heel bijzonder, zelfgemaakt miniatuur.
WILL WERSON, BETTY HORSTEN (bok), TRUUS KOBES (popjes)

Insectenhotels
Insecten zijn onmisbaar in de natuur en dus ook in uw tuin. Oorspronkelijk werden deze insectenhuisjes gebruikt door telers van groente en fruit om bestuivers aan te trekken, maar u ziet ze tegenwoordig ook in tuinen van particulieren. Een goede reden om deze ‘insectenhotels’ ook in miniatuur te maken, compleet met inhoud. Ze zijn decoratief en zien er leuk uit. De lieveheers- beestjes, vlinders en andere insecten verstoppen zich tussen de zaden en het stro.
CARLA ZANDVLIET

Oude kast
Door de eikenhoutenlatjes waarmee deze kast gebouwd is, eerst te bewerken met een boor- machientje met een plat staalborsteltje, krijgt hij een oud en verweerd uiterlijk. Het wordt allemaal nog ‘mooier oud’ door ook het glas in de deur, ‘vies’ te maken. En wilt u geen oude kast? Bewerk het hout dan niet met de staalborstel en zorg voor schoon glas. Met als resultaat een fraaie servieskast.
ARIAN BOOM

Uitknippagina

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

Ursula Dyrbye-Skovsted
Van vogelkooi naar inlegwerk
Bescheiden en vriendelijk, leergierig en getalenteerd, en een miniaturiste van wereldformaat. Dat is Ursula Dyrbye-Skovsted uit Denemarken die in 1999 voor het eerst deelnam, samen met Barry Hipwell, aan Arnhem Poppen- huisstad. Na die tijd is ze nog een aantal malen als deelneemster op de beurs
geweest. Op 3 en 4 maart a.s. kunt u haar tijdens de DHN
Show ontmoeten. Laat deze kans niet voorbij gaan, want haar werk is om van te dromen.
JANNA HENDRIKS

vergootglas