DHN161

april 2018

Dit nummer staat in het teken van Pasen. Carla Zandvliet ontwierp vrolijke paas-hazen en grappige paasmandjes en Elles Leenders maakte een paasontbijttafel met o.a. leuk serviesgoed. In dit nummer ook het tweede deel van de jongenskamer van Fred den Boer, het bed. Joke de Vries borduurde een pandaschilderij en Lia Hoogenhout haakte van rijggaren een sfeervol sprei. En … het Rembrandt Huys in vol ornaat met ombouw, dak en verlichting.

Gehaakt sprei en kussen van rijggaren
Dit sprei is soepel en zacht omdat het gehaakt is van rijggaren. Dit garen is dun en gemaakt van katoen. Het is gemaakt om te rijgen en het is gemakkelijk af te breken
en heel fijn van structuur. Ideaal voor spreien, tafelkleden en dergelijke in het poppenhuis omdat het heel natuurlijk valt.
LIA HOOGENHOUT

Pasen met de paashazen
Deze parmantige paashazen zijn helemaal klaar voor Pasen. De manden zijn versierd en gevuld met eieren, de tafel is gedekt met o.a. sfeervol serviesgoed, kaarsen en servetringen en de quilt met de opkomende zon maakt het allemaal af. Natuurlijk kunt u deze miniaturen ook gebruiken voor de kamer in uw poppenhuis.
CARLA ZANDVLIET (paashazen en mandjes), THEA VAN HASSELT (quilt), ELLES LEENDERS (gedekte tafel)

‘n Stoer bed
Het bed heeft een klassiek model maar door de dikte van de staanders, krijgt het geheel een stoere uitstraling. Het sprei en de kussens met geblokte patronen verhogen dit effect. Het vloerkleed is gemaakt van een op papier geprinte vlag, die daarna op stramien is gelijmd. FRED DEN BOER

Uitknippagina

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

Het Rembrandthuys
Zo ziet het Rembrandt Huys er uit. De verschillende vertrekken hebben plaats gekregen in een strakke ombouw waarop het dak is geplaatst. Het Rembrandt Huys is inmiddels verhuisd naar Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam, waar het in de hal komt naast de nieuwe winkel, vlakbij de ingang naar het woonhuis van Rembrandt.
ERIC SCHOEVERS (foto’s)

vergootglas