DHN157

November 2017

Hoera, de feestdagen komen er weer aan. Dat is te zien en te lezen in het Sinterklaas- en kerstnummer. Saskia Maas laat zien hoe u een originele Sinterklaas en Kerstman kleedt. Kees van Hameren ontwierp een serie kerstkramen. Joke de Vries, Christa Goes, Ellen Warner, Lia Hoogenhout, Sun, Maria Vleugels en nog heel veel andere medewerkers vullen deze kerstkramen met truien, kerstballen, kaarsen, kandelaars, glas in lood versieringen en nog veel meer.

Sint & Piet
Hoera! De feestdagen komen er weer aan. De geur
van pepernoten en speculaas komt u in de winkels tegemoet. Het betekent in ons land dat Sint en de Pieten de kinderen en volwassenen weer trakteren op cadeautjes en lekkers. Wilt u ze ook in uw poppenhuis of winkel? Geen probleem. Saskia Maas geeft u de patronen. Voor de geur moet u natuurlijk zelf zorgen. Misschien verstopt in een kamer of winkel een klein schaaltje ‘echte’ pepernoten?
SASKIA MAAS

Kerstkraam
In deze kerstkraam is van alles te koop, van geborduurde kerstballen tot metalen kandelaars en van gehaakte kleedjes tot harten van kruidkoek en van glas in lood ramen tot een lief lammetje op wielen. Natuurlijk kunt u de kerstkraam ook zelf maken.
DE HOBBYSHOP (glas in loodramen), ARTOFMINI (serviesgoed), MELISSA’S MINIWOONWERELD (herten), DANIELLE DESIGN (popjes)

De Kerstman
Deze gezellige kerstman hoort u van ver al aankomen omdat er aan zijn muts een klein belletje hangt. Gebruikt u een ‘slank’ poppetje? Lijm dan wat watten op zijn buik om hem een goed gevulde taille te geven.
SAKIA MAAS

Uitknippagina

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

 

 

 

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

Ray Storey
Sfeerlicht in het poppenhuis
Een poppenhuis is pas echt af als de lampjes in de kamers gaan branden. Ze brengen sfeer en verlichten donkere plekjes. Ray Storey uit Engeland maakt al meer dan dertig jaar lampen van glas en metaal in verschillende stijlen. Hij heeft zich in de verlichting verdiept en weet precies in welk stijlinterieur welke lamp thuishoort. U kunt hem en zijn unieke collectie twee maal per jaar ontmoeten tijdens de DHNShow in de Eusebiuskerk in Arnhem.
JANNA HENDRIKS, SYLVIA MAGDALENA, RAY STOREY (foto’s)

vergootglas