DHN154

September 2017

In dit nummer de laatste kamer voor Het Rembrandt Huys zijn twee schilderkamers voor de leerlingen. Kleine ruimtes op de bovenste etage van het huis. Carla Zandvliet laat zien hoe u lotusbloemen en accessoires maakt voor een Oosters hoekje in uw huis. Lia Hoogen-hout haakte kussens met het patroon van een hond, roos, bloem en vogel en Saskia Maas kleedde een vrouwtje dat op reis gaat. Verder in dit nummer o.a. doosjes voor een bakkers-winkel, kasten en meubels fineren en een lamp uit de riddertijd.

Kinderprieel
Wat zullen de poppen- huiskinderen blij zijn met dit prieel. In de zomermaanden buiten spelen met hun eigen speelgoed in hun eigen huisje. Het prieel is gemaakt van lindehout en triplex en het dak bestaat uit stroken schuurpapier. U werkt het prieel af met zelfgemaakte (klim)planten en bloemen.
PIET VROEGE, TRUUS KOBES (popjes)
BERT AARTS (werktekeningen),

Meubels fineren
Een geschilderde ‘landelijk’ uitziende servieskast voor de keuken verandert u met fineer in een chique servieskast voor de eetkamer. Hetzelfde geldt voor bijv. een kamerscherm of dienblad. In dit artikel geeft Joop van Heeren, de specialist op dit gebied, u de fijne kneepjes van het fineren. Met zijn aanwijzingen en tips kan het bijna niet meer misgaan. Begin wel met een eenvoudig meubelstuk of accessoire zodat u de techniek onder de knie gaat krijgen.
JOOP VAN HEEREN, JACOMINI’S (meubelpakketjes)

De Leerlingenkamers
De leerlingen hadden eigen werkruimtes, gescheiden door gordijnen of een dunne houten wand. In dit huis zijn twee van die kleine ateliers nagebootst. Tegen de achterwand is een toegang d.m.v. een smalle gang gesuggereerd (geen echte deuropening) en een raam, slechts gedeeltelijk zichtbaar achter de gordijnen.
ALOYSE HOEKSTRA (kamer), SIMONE KASBERGEN (schilderwerk), BERT AARTS (meubels en werktekeningen), ARJEN SPINHOVEN (glas in lood), KIM BENSDORP (accessoires)

Uitknippagina

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

 

 

 

 

Klik hier om de uitknipplaatjes te downloaden

Valerie Bonomi
Zo’n twaalf jaar geleden begon de Italiaanse Valerie Bonomi met een poppenhuis dat ze van haar man kreeg. Al snel kwam ze er achter dat ze niet tevreden was met meubeltjes en accessoires die te koop waren. Ze begon ze te veranderen door ze te schilderen, van bekleding te veranderen en details toe te voegen. Ze kwam er achter dat ze graag met stofjes en leer werkte. En al snel werd haar tassen-, hoeden-, corsetten- en schoenencollectie geboren.
JANNA HENDRIKS

Valerie Bonomi

Valerie Bonomi

Valerie Bonomi

vergootglas